Jeg har tidligere skrevet noen ord om bloggende ungdommer og har bl.a. nevnt Emilie Nereng, kjent som Voe, som jeg betrakter som et positivt unntak blant mange sure, negative og tilsynelatende dyslektiske ungdomsbloggere. Voe har da også oppnådd å bli landets mest populære blogger og har derfor pådratt seg beskyldninger om juks av enkelte andre bloggere. Men nå kan jo konkurrentene slappe av, for Voe har sluttet som blogger. Og grunnen til at hun har sluttet, er at hun har fått ufortjent mange negative kommentarer på bloggen sin, og at hun derfor har gått lei av hele greia.

Etter min mening bunner kritikken i ren misunnelse. Det finnes et utall unger som selv ikke greier å få til stort og som har et meget dårlig selvbilde, og de avreagerer med å rakke ned på dem som har en smule suksess. Voe har oppnådd mer enn de fleste i løpet av sitt unge liv. Foruten å bli landets mest leste blogger har hun gitt ut plater, opptrådt på VG-listekonsert, holdt foredrag om ungdom og sosiale medier, hatt store annonseinntekter, vært i Afrika, ser ut til å ha det meget bra både hjemme og på skolen, virker langt modnere og mer reflektert enn de fleste andre på samme alder og er attpåtil ualminnelig pen. Alt i alt er det en masse man kan være misunnelig for hvis man selv føler seg mislykket, misforstått,  miserabel etc. Og dermed kan man få seg til å skrive all slags usaklig dritt om henne under dekke av anonymiteten.

Når Emilie nå har sluttet å skrive blogg, håper jeg hun i stedet vil bruke det hun har av talent til å gjøre noe annet kreativt, for eksempel skrive en ungdomsroman. Det kunne vært artig å lese en roman skrevet av en i samme alder som målgruppa istedenfor (som vanlig) voksne forfatteres forsøk på å skildre ungdomstiden. Men uansett hva hun kommer til å gjøre, er jeg sikker på at hun kommer til å gjøre det bra og at vi kommer til å høre mye mer om og fra henne i åra som kommer.