Om få timer kommer noen drittunger til å ringe på for å tigge til seg knask. Jeg har allerede plukket batteriene ut av ringeklokka, så kan de bare stå der og trykke på knappen til de blir blå uten å sjenere meg. Med litt flaks blir det skybrudd også, slik det har vært i flere dager nå, så kanskje de holder seg hjemme.

 Handelsstanden har ikke nok med jul og  farsdag og morsdag og bursdager, men importerer stadig nye «høytider» fra USA for å stimulere kjøpelysten. For noen år siden var det valentinedagen som ble markedsført, men den ikke ble noen stor suksess, så kom halloween, som ble en langt større triumf for handelsstanden. Den var rettet mot ukritiske unger, og det er kanskje derfor dette tullet har slått så godt an. Vi har fra før en tilsvarende norsk skikk, nemlig å gå julebukk, så hvorfor importere en ny som ikke har noen tradisjoner her?

Jeg liker ikke julebukker heller, men det er i det minste en skikk som har tradisjoner her i landet, ikke noe man ukritisk importerer fra utlandet. Men for handelsnæringen har neppe julebukktradisjonen vært noe særlig inntektsbringende, og følgelig måtte den erstattes med noe mer lukrativt. Jeg er spent på hvilken amerikansk skikk de importerer neste gang. St. Patrick’s Day eller Memorial Day kanskje? Eller kanskje de henter inn en fra England? Guy Fawkes Day for eksempel? Den burde kunne generere en del salg av  bakkefyrverkeri om ikke annet.