Mattilsynet ser ut til å drive klappjakt på alt folk flest synes er hyggelig, som salg av vafler og kaffe på julemesser, loppemarkeder og og liknende. I fjor høst måtte en hyggelig, liten kafé som reklamerte med Oslos beste vafler og med utsikt over hele Oslofjorden, stenge på grunn av stadig mer rigorøse og urimelige krav fra Mattilsynet. Nå nylig er det teaterbåten Innvik som har fått problemer, og eierne ha gitt opp og har solgt den. Også Innvik er kjent for sine nystekte vafler. Kan ikke denne etaten konsentrere seg om restauranter som bruker bedervet smuglerkjøtt eller har matlageret fullt av rotter og kakerlakker, istedenfor å slå ned på harmløse foretak som ikke er til fare for noen? De færreste private norske kjøkkener ville  ha sluppet gjennom nåløyet om Mattilsynet hadde hatt mandat til å kontrollere private hjem. Likevel greier folk flest seg bra uten å ta altfor mye skade av maten de spiser hjemme.