Jeg var på utendørskonsert Norge i helgen. Den foregikk på Akershus festning og varte fra kl. 15.00 til 0.30. Her var det mye å irritere seg over i tillegg til at det regnet det meste av kvelden og periodevis til og med haglet. For oss som liker å være tidlig ute, startet irritasjonene allerede før vi kom inn på festplassen: Dørene skulle åpnes kl. 14, men vi sto i kø til nærmere 14.45 før de begynte å slippe oss inn. Det var ikke lov å ta  med paraplyer, mat og drikke inn, men på stedet var det kun dyre og dårlige tilbud. Det var bl.a. ei pølsebu der som reklamerte med «Europas beste pølser» eller noe slikt, men de hadde ikke engang noe så elementært som vanlige wiener- og grillpølser. Kun bratwurst og ostepølser. Bratwursten kostet en femtilapp, smakte dritt og var i et deigete pølsebrød som heller ikke var stort å skryte av. Og slikt sto man i lang kø for å få kjøpt. I det hele tatt var det mye køståing. Jeg hørte at enkelte hadde stått i dokø i 45 minutter. Jeg og følget mitt nøyde oss med den ene vonde pølsa og et glass med drikke i løpet av hele kvelden. Man blir jo ikke akkurat tørst av å sitte i timevis i regnvær. Hadde vært noe annet hvis det hadde vært solskinn og varmt.  Men vi registrerte at været ikke la noen demper på enkeltes øltørst, så ikke rart det ble lange dokøer.

Det som irriterte oss aller mest, inntraff  under de to siste konsertene, først med Røyksopp og deretter med hovedattraksjonen Jean Michel Jarre. Når man er ca. femten tusen publikummer som står så tettpakket at man knapt kan puste på en plass hvor det maks burde vært halvparten så mange til stede, burde alle hatt vett nok til å stå i ro og høre på musikken og se lysshowet. Det er vel for å se på artistene man kommer, er det ikke? Men forbausende mange brøytet seg hensynsløst vei gjennom folkemengden og senere tilbake igjen med hendene fulle av ølglass. Disse undermålerne greide seg altså ikke en hel time uten øl. Folk med et minimum av intelligens ville selvsagt ha skaffet seg drikkevarene i løpet av de lange pausene mellom hver konsert, ikke ventet til konserten hadde begynt og så kjempe seg gjennom folkehavet. Vi gjorde så godt vi kunne for å vise dem at vi mislikte oppførselen deres, men mot dumheten kjemper som kjent gudene forgjeves.