Når jeg er ute og handler i de lokale matvareforretningene, opplever jeg jevnlig at personen foran meg i kassakøen bare står der og glaner ut i lufta mens kassabetjeningen tar seg av varene. Når så denne prosessen er ferdig, betaler vedkommende, og utbryter: «Jeg glemte visst poser,» og forsyner seg med en handfull bæreposer uten å gjøre mine til å ville betale for dem. Og tosken i kassa lar det bare passere. Så er det min tur. Jeg legger alltid posene først på samlebåndet slik at jeg kan få begynt å pakke umiddelbart istedenfor å kaste bort tida, og jeg må derfor selvsagt alltid betale for posene. Av og til ser jeg grundig på kassalappen og spør hvorfor jeg måtte betale for min enslige pose når personen foran meg fikk fem poser helt gratis, og da har kassamennesket gjerne og en smule beskjemmet gitt meg én krone tilbake. Dette gjør jeg selvsagt kun hvis kunden foran meg fortsatt er der og kan høre det.

Jeg er temmelig overbevist om at det alltid er de samme menneskene som «glemmer» å ta bæreposer. Handler de én gang om dagen og «glemmer» én pose hver gang, har de spart over 300 kr på et år. En variant er at de legger posen i handlevogna og ikke sier noe som helst, bare smugler posen forbi kassabetjeningen. Tenk å gjøre seg til tyv bare for en skarve bærepose! Det gleder meg at iallfall én av stedets matbutikker når har flyttet posene slik at man ikke kan ta dem selv, og spør om man skal ha poser før man får betale. Trolig sparer de tusenvis av kroner på dette prisverdige tiltaket. Og selv har jeg i det siste stort sett begynt å medbringe handlepose hjemmefra.

Spesielt irriterende er det når jeg har to trege idioter foran meg i  køen, og begge har masse varer og bare står der og glaner istedenfor å begynne å pakke. Når det endelig er blitt min tur, er begge halvdelene av samlebåndet så fulle at jeg må stå med bæreposen i handa og ta imot varene etter hvert fordi det ikke er plass til dem på samlebåndet. Og et par ganger har en hyggelig kassadame sagt at at hun skulle ønske alle kundene var som meg, for alt ville gått mye kjappere og uten kødannelser hvis folk begynte å pakke med det samme istedenfor bare å stå der og vente.